Actueel

Belangrijk bericht van het RIVM over de griepprikken

Griepprikken het eerst naar mensen met een medische aandoening en 70-plussers.

Er lijkt meer vraag naar griepprikken bij de huisartsen te zijn dan dat er voorraad is. Daarom heeft staatssecretaris Blokhuis, na advies van het RIVM, besloten om gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar te vragen nu niet in te gaan op de uitnodiging voor de griepprik. Zo kunnen in ieder geval de meest kwetsbare mensen een vaccin krijgen.

Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen. Als deze groep eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins worden gebruikt voor gezonde mensen van 60 tot en met 69 jaar. Aan het einde van de griepprikperiode in december wordt duidelijk of er vaccins over zijn.

Uw huisarts kan deze situatie niet veranderen, hier is sprake van overmacht. Er is een landelijke en internationale verhoogde vraag naar griepprikken. Er is voorafgaand aan de griepvaccinatiecampagne door het RIVM wel een maximaal aantal vaccins extra ingekocht. Daardoor zijn er dit jaar ruim een half miljoen extra vaccins beschikbaar. Het duurt ongeveer 6 maanden om griepprikken te maken, dus er kunnen voor dit griepseizoen geen nieuwe griepprikken bijgemaakt worden. We moeten het daarom doen met de voorraad vaccins die er nu is.

Wat kunt u zelf doen? De maatregelen die we met elkaar nemen tegen corona helpen ook om griep te voorkomen en anderen niet te besmetten.
U verkleint de kans op griep door:

  • 1,5 m afstand te houden van anderen

  • vaak uw handen te wassen met water en zeep

  • drukte te vermijden

    Voor meer informatie zie: rivm.nl/griepprik.

 

Griepvaccinatie 2020 (& pneumokokken)

Wij zijn druk bezig met de voorbereiding voor de griepvaccinaties. Het vergt wat meer voorbereiding en organisatie i.v.m. de maatregelen omtrent covid-19.  Naast de griepprik krijgen de mensen in de leeftijd van 73-79 jaar dit jaar een uitnodiging voor een pneumokokkenvaccinatie (die zal gelijktijdig gegeven worden). 

Als u in aanmerking komt voor vaccinatie zult u in week 43 een uitnodiging ontvangen. U kunt alvast in de agenda noteren dat de vaccinaties op vrijdagmiddag 6 november in sporthal Cellesbroek gegeven zullen worden.

Voor extra uitleg over beide vaccinaties kunt u voor de griepprik hier en voor de pneumokokkenprik hier meer informatie vinden.

Uw medische gegevens thuis bekijken.
Hoe doet u dat?

Bent u bij de huisarts geweest? Uw huisarts zet uw medische gegevens in de computer in uw medische dossier.

Bijvoorbeeld:
• het advies van de huisarts
• de uitslagen van onderzoek
• de lijst met uw medicijnen

U kunt uw medische gegevens daarna online lezen op uw eigen telefoon of computer. Dat kan nadat u veilig inlogt. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.

Wilt u de gegevens over uw gezondheid bekijken via internet? U kunt inloggen op mijngezondheid.net
Heeft u hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan contact op met de helpdesk

Covid-19

In verband met de opvlamming van de COVID-19 besmettingen vragen wij u de geldende regels goed in acht te nemen.

We vragen u de praktijk alleen op afspraak te bezoeken en niet langer dan 5 min. voor het tijdstip van uw afspraak aanwezig te zijn. Ook vragen wij u alleen te komen, hooguit met 1 begeleider indien nodig.

Het inloopspreekuur is vervallen.
Wel bieden wij email-consulten aan. U kunt daarvoor inloggen op mijngezondheid.net.

De afspraken met de praktijkondersteuners vinden nog gedeeltelijk plaats via (beeld)bellen. 

Bedankt voor uw begrip en medewerking.

E-consult

De praktijk biedt u de mogelijkheid aan om online te communiceren op een beveiligde manier via e-Consults.
U kunt dan niet-spoedeisende vragen online stellen. Voor spoedeisende zaken verzoeken wij u dringend om telefonisch contact op te nemen.

Zo maakt u gebruik van een e-consult
1. Ga naar MijnGezondheid.net
2. Klik op de grote knop inloggen op de hoofdpagina
3. Log in met uw DigiD (via de DigiD app of sms-code)
4. U kunt de e-Consulten vinden onder Mijn berichten
5. Binnen 1-2 werkdagen krijgt u van ons een reactie

Mocht u hier niet uitkomen, dan verwijzen wij u graag naar mijngezondheid.net/ondersteuning.

Patiëntenstop

Onze praktijk is vol. Dat betekent dat u zich vanaf 1 november 2019 niet bij onze praktijk als nieuwe patiënt kunt inschrijven.

Toestemming geven LSP

Wij willen u informeren over uw toestemming die nodig is voor uitwisseling van gegevens tussen verschillende hulpverleners. In eerste instantie zijn dat de huisartsenpraktijk, de huisartsenpost en de apotheek.

Alleen met uw toestemming

Wij mogen uw medische gegevens alleen delen met andere zorgverleners als u daar vooraf toestemming voor heeft gegeven. En andere zorgverleners mogen de gegevens alleen inzien als dat nodig is voor uw behandeling. U regelt uw toestemming door een ingevuld en ondertekend toestemmingsformulier in te leveren bij de assistente. Ook kunt u online toestemming geven, kijk hiervoor op: www.ikgeeftoestemming.nl

Het kan natuurlijk zijn dat u al een formulier heeft ingevuld en bij ons heeft ingeleverd, in dit geval hoeft u niets te doen.

icon-pdf  Klik hier om het toestemmingsformulier te downloaden. Vul uw gegevens in en geef deze af bij één van onze assistentes.